Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Tuesday, 30 October 2012

ヅ Bila Aku Gila BerFOTO ヅ

ヅ Ehem2.. Bila dah lama aku tak update bermakna lama aku tak online.. So ini aku punya blog apa aku kesah kan???? Ekot suka hati kucing hamster aku la aku nak letak pic, kalau ampa meluat tak payah tengok... ADA AKU KESAH????
ヅkbye!


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Ikatan Adik dan Abang ヅ

ヅ Mengisahkan kisah seorang adik yg selalu tulis surat kat abang dia..Dan dia xtau pon abg dia balas surat tu….hmmm..;(

Aku ada abg..Dah lama berpisah..Tapi aku selalu utus surat kat die yg kat kampong..Satu pon x berbalas..

2 Tahun lepas..Aku menikah tanpa izin abang..Sebab puas aku cari tapi x jumpa dia..Sepanj…ang perkahwinan aku..Aku x tenang..

Cuti sekolah yang lepas..Aku ajak suami aku balik kampong..Aku nak bersihkan rumah pusaka makl dan ayah.. Semasa membersih rumah using tu..Aku tersapu surat yang aku kirimkanpada abangku 2 tahun yang lalu..Sebelum aku menikah…suratnya macam ni..

“Khas buat abangku,

Abg, ko ingat lagi x..

Mak ngan ayah meninggal mase aku Darjah 5..ko plak Tingkatan 5.., Masa tu diorang eksiden sebab nak beli kek befday aku sebab aku baling semua perhiasan kat umah kite, sampai mak terpaksa pegi beli ngan ayah..Tapi aku hairan mase tu, ada satu bekas kaca yg aku pecahkan..tbe2 banyak air keluar..Tapi ko cepat2 lap lantai umah kite..Tapi aku x amik kisah pon sal hal tu..

Sebelum pegi, diorang cium kita berdua. Diorang cakap

“ Abg, ko jaga adik. Jangan bagi nangis. Kalo mak dah xde, ko jangan tinggal die. Ingat sket mak ngan ayah ko ni..Jangan sesekali biar die sorang-sorang “

Ko ingat x..

Sebelum diorang pegi beli kek, ko balik dari sekolah, ko belikan aku pengikat rambut warna biru, sebab ko ske warna biru kan..Tapi aku campak kat longkang belakang umah kite, Sebab aku suke warna pink. Lepas kejadian tu..ko x penah ucap bufday kat aku lagi..Sampai sekarang..

Abg, ko ingat x..

Kita hidup 2 orang je lepas tu, ko x sekolah lagi..Ko pegi mana pon aku xtau..Tapi malam malam baru ko balik dan xpernah cakap ngan aku, Ingat tak, aku masak untuk ko, Tapi ko xmakan pon..Last2 pagi esok aku nampak ayam2 yg makan.Ko x penah ucap terima kasih kat aku.

Abg, ko ingat x..

Pernah sekali aku mintak duit nak pegi sekolah, Tapi time tu ko tengah tido..Aku amik Dua riggit dalam poket jeans ko..Masa balik sekolah, ko lempang aku sampai mulut aku darah. Tapi ko x pujuk aku balik pon..Tapi keesokannya,nasib baik luka tu dah elok..

Abg, ko ingat x..

Semasa umur aku 18 tahun..ko hantar aku kat Kuala Lumpur, umah Pak Long..ko cakap ko ada hal..Tapi sampai sekarang ko x datang amik aku..Berpuluh surat aku titipkan bersama airmata aku pada kau..Kenapa tiada sebarang balasan..Kenapa abg??

Sekarang umur aku dah mencecah 26 tahun, dan umur ko dah pon 32 tahun, aku sudah pon disunting orang..Ketika hajat untuk menikah aku sampaikan surat lagi pada engkau..Kenapa kau diam je? Kenapa ko x cakap apa2? Aku perlu izinmu sebagai wali aku..

Abg,

Jika kau dapat surat ni..Katakanlah pada aku..Ada apa sebenarnya yg sedang berlaku..

Salam sayang,

Adik.”

Aku mula terasa yg teringin nak selongkar rumah pusaka ni…Yelah.. Nak balik jarang sangat..

Masa aku buka balik almari aku yang buruk yang dah kena makan anai2..Tibe ada satu kotak besar jatuh and banyak kotak2 kecik serta sampul2 surat..

Dan tiba2 aku terpandang satu surat yang cantik sangat…dan aku buka…

“Assalamualaikum..

Kehadapan adikku yang jauh di mata ..

Maafkan abg kerana tidak membalas satu pon surat yang engkau kirimkan..Kerana aku tidak berdaya sayang..

Aku masih ingat detik kemalangan mak dan ayah kita..Iye, kau pecahkan perhiasan rumah..Tahukah kau salah satu perhiasan di situ adalah hadiah untukmu?? Mesti kau tidak perasan..Yang pecah itu adalah sebuah balang ikan emas yg telah aku, ayah dan mak belikan untuk kau..Tahukah kau ayah masih berhutang dengan apek yg jual ikan tu di pekan..

Adikku sayang..

Aku tau kau tak suka warna biru..Tapi aku beli pengikat rambut itu untuk kau..Supaya kau akan ingatkan aku sentiasa bila kau pakai pengikat rambut itu..Walaupon kau dah campakkan pengikat rambaut tu..Aku dah ambil balik, dan basuh..dan telah aku letakkan dalam sebuah kotak kecil di rumah kita..Nanti kau ambil ya..

Adikku sayang..

Jangan lah kau bersedih kerana aku sudah tidak ucapkan lagi tanggal hari jadi mu..Kau pon sudah lupa ya..Pada tarikh itulah kedua orang tua kita meninggal..Aku tak sanggup melihat tangisan engkau bila aku ucapkannya..Aku harap kau mengerti..

Adikku sayang..

Tahukah kau kenapa aku hanya balik bila malam saja..Kerana aku bekerja di pekan..Mengangkat guni2 untuk letak dalam lori..Untuk menyara engkau..Untuk membeli buku sekolah engkau, makan kau, baju-baju engkau dan semua persiapan kau..Kerana masa itu,..Kau sangat terkenal dengan kecantikan kau, Ramai yg memuji..Aku harus sediakan perhiasan untuk kau..Supaya kau tidak rasa malu..Aku tidak pulang siang hari kerana aku takut jika engkau dicerca kerana abangmu yg kelihatan seperti pengemis ini..

Adikku sayang,

siapa cakap yg aku tidak menjamah masakan kau..Aku akan makan masakan itu sebelum subuh..Sebab aku perlukan tenaga untuk siang hari, dan aku makan semasa engkau tidur..Supaya jari-jarimu tidak tercedera dan kasar semasa basuh pinggan dan matamu tidak bengkak kerana menemani aku makan..

Adikku sayang,

aku malu untuk ucapkan terima kasih..Kerana engkau banyak berkorban untukku..Kau menyediakan makanku dan segalanya..Adakah ucapan itu cukup untuk membayar semuanya?? Jika aku ucapkan terima kasih..Biarlah aku ucapkan di akhir hayatku..Kerana terima kasihku untukmu adalah ntuk semua yg kau lakukan semasa hidupku..

Adikku sayang,

Maafkan aku kerana aku memukulmu..Tahukah kau mencuri dan mengambil barang tanpa kebenaran adalah berdosa? Aku tidak sanggup untuk mengherdik kau lalu aku putuskan untuk memberi pengajaran yg akan kau ingat sampai bila-bila..Betulkan..selepas kejadian itu..Kau sudah tidak mengambil barang orang lain sesuka hati kan?? Itu tandanya perbuatanku tidak sia sia kerana aku dapat mendidikmu..Dan tahukah kau aku berhempas pulas menyapu minyak dibibirmu pada malam itu ketika kau tidur?Aku keluar mencari pucuk jambu batu dan menggilingnya sehingga batu lesung itu turut menggiling tangan aku..Sakit yang amat sangat..Tapi aku tetap teruskan dan Alhamdulillah..aku Berjaya mencuci kesan minyak dan ubat itu sebelum kau bangun..Aku tidak mau bengkak itu mencacatkan wajahmu yang cantik itu..

Adikku sayang..

Maafkan aku kerana terpaksa memisahkan kau dari aku, sebenarnya..aku menghantar kau kerana aku jatuh sakit ketika itu..Mungkin kerana ketika aku bekerja kontrak di tempat pembinaan menyebabkan aku sangat terdedah pada debu dan simen..Aku terjatuh semasa kerja dan dikejarkan ke hospital..Doktor mengesahkan aku menghidapi barah peparu dimana badan ku tidak berupaya untuk memikul barang yg berat, serta pernafasan aku sudah tak selancar dulu..Patutlah aku selalu batuk batuk, sesak nafas dan pandanganku yg makin kabur..Aku terpaksa dirawat dihospital walaupon doktor menjangkakan aku xkan bertahan lama..

Sayangku..

Aku titipkan surat ni di rumah pusaka, ketika ini aku di hospital..Jika suatu hari nanti engkau pulang ke rumah kita..Bacalah semua surat2 dan bukalah semua hadiah yg aku belikan setiap tahun lebih kurang 9 tahun dahulu..Dan maafkan aku jika tidak dapat sediakan hadiah untukmu pada tahun ini..

Adikku sayang..

Mungkin tika kau membaca surat ini..Aku sudah pon tiada..Jangan kau bersedih..Di sini ada beberapa perkara yang ingin aku katakan..

Untuk menyapu rumah kita ketika aku pulang dengan pakaian dan kotor serta debu, TERIMA KASIH.

Untuk mengelap setiap barang yg aku sentuh supaya sentiasa bersih dan tiada kuman, TERIMA KASIH.

Untuk membasuh pakaianku yg busuk dengan peluh ku, TERIMA KASIH.

Untuk melemparkan senyuman dan salaman ketika aku pulang dr kerja, TERIMA KASIH.

Untuk memasak lauk kegemaranku yg kau sangka aku tidak suka, TERIMA KASIH.

Untuk mengingatiku dan menulis surat yg tidak bisa aku balas, TERIMA KASIH.

Untuk menjadi adik yang sangat aku sayangi, TERIMA KASIH.

Untuk segalanya yang kita tempuhi, suka mahupon duka, TERIMA KASIH.

Adikku sayang..

sekiranya engkau disunting seseorang..Biarkan pakcik kita menjadi walimu..Kerana aku mungkin sudah tiada..

Bahagiakanlah dirimu..Kerana itu yg aku mahukan..Jagalah suamimu dan jangan kau ingkarinya..

Salam sayang sedalam-dalamnya,

Abang.”

Di rumah pusaka itu..Aku termenung bersama jernihan airmata yg mengalir..Lantas..Aku buka satu persatu hadiah yang dikatakan..

Semuanya berwarna pink..Dan semuanya di tulis nama aku dengan tulisan yg sangat indah..Ya Allah…Aku meraung sambil menatap hadiah itu..

Ya Allah..dimanakah dapat ku cari insan semulia abangku.
sumber:facebook


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Monday, 29 October 2012

ヅ Hargai Selagi Masih Ada ヅ

 ヅ Satu Lagi kisah sedih tentang Suami Isteri..
Semoga anda dapat pengajaran dari pengolahan cerita ini..

KISAHnya....

Rina sedang menyiapkan makan malam ketika aku tiba di rumah. Aku memegang tangannya dan berkata, “ Abang ada sesuatu nak beritahu”. Dia membisu dan dapat ku lihat keresahan di matanya.

Tiba-tiba lidahku kelu. Tapi aku nekad untuk memberitahunya. “Abang rasa kita sudah tidak serasi lagi. Kita cerai?”.Akhirnya, terlepas jua beban di dada. Tapi ku lihat Rina tenang dan dia hanya bertanya dengan lembut. “Mengapa bang? Apa salah saya?”. Giliran aku membisu dan ini menimbulkan kemarahan Rina. Air matanya mula menitis. Aku tahu dia mahukan jawapan tapi aku tiada jawapannya. Yang ku tahu, hatiku kini milik Tasya. Cintaku bukan pada Rina lagi.

Aku katakanya padanya yang dia boleh ambil rumah dan kereta apabila kami bercerai. Rina merenung wajahku.Pandangannya kosong. 10 tahun kami berkahwin tetapi malam ni kami umpama orang asing. Aku kasihankannya tetapi untuk berpatah balik tidak sesekali. Aku cintakan Tasya. Air matanya yang sekian tadi bertakung mula mengalir deras. Sudah ku jangka. Malah aku lega melihatnya menangis. Niatku untuk bercerai semakin jelas dan nyata.

Keesokannya, Rina mengatakan dia tidak mahu apa-apa dari penceraian kami melainkan tempoh 1 bulan. Dia meminta bahawa dalam satu bulan itu kami teruskan rutin harian kami seperti biasa sebagai suami isteri. Alasannya, anak kami bakal menduduki peperiksaan dalam masa sebulan lagi dan dia tidak mahu anak kami terganggu dengan penceraian kami. Aku bersetuju.

Kemudian Rina menyuruhku mengingat kembali saat aku mendukungnya ke bilik kami pada malam pertama kami. Dia meminta untuk tempoh sebulan ini untuk aku mendukungnya keluar dari bilik tidur kami ke pintu depan setiap pagi. Pada ku memang tidak masuk akal. Tetapi aku tetap bersetuju.

Aku memberitahu Tasya permintaan Rina. Dia ketawa dan hanya mengatakan ini semua kerja gila. Tidak kira apa muslihat Rina, dia tetap akan diceraikan. Aku hanya diam membatu.

Semenjak aku menimbulkan isu penceraian, kemesraan kami terus hilang. Hari pertama aku mendukungnya keluar, aku merasa kekok. Rina juga. Anak kami bertepuk tangan di belakang sambil ketawa dan berkata, “Ayah dukung ibu ya”. Kata-katanya amat menyentuh hatiku. Mata Rina bergenang dan dengan lembut dia memberitahuku agar jangan sampai anak kami tahu yang kami akan bercerai. Aku mengangguk setuju. Aku menurunkannya di muka pintu. Dan kami memandu berasingan ke tempat kerja.

Masuk hari kedua, hilang sedikit rasa kekok. Rina bersandar di dadaku. Dapat ku cium harumannya. Dapat ku lihat kedutan halus di wajahnya Aku sedar dia tidak muda lagi seperti dahulu. Ternyata perkahwinan kami memberi kesan kepadanya. Selama satu minit, aku tertanya-tanya apa yang telah aku lakukan.

Masuk hari keempat, aku dapat rasakan keintiman kami telah kembali. Tanpa sedar hatiku berkocak mengatakan mungkinkan cintaku masih padanya. Hari kelima dan keenam, aku menyedari keintiman kami mula bercambah kembali. Aku tidak memberitahu Tasya tentang perkara ini. Masuk hari-hari seterusnya, rutin ini jadi lebih mudah malah aku nantikannya setiap pagi.

Suatu pagi, Rina sedang memilih baju untuk dipakai. Katanya tiada yang sesuai. Dia mengeluh. “Semua baju saya besar”. Baru ku sedar, dia semakin kurus. Mungkin itu jugalah sebabnya aku semakin mudah mendukungnya. Tiba-tiba terlintas di fikiranku. Mungkin Rina sedang menyembunyikan keperitan hatinya lantaran sikapku selama ini. Tanda sedar aku merangkul tubuhnya dan membelai rambutnya.

Kemudian, muncul anak kami di muka pintu sambil berkata “ Ayah, cepat lah dukung ibu keluar”. Padanya, melihat aku mendukung keluar isteriku setiap pagi adalah rutin hariannya. Rina memanggil anak kami lalu memeluknya erat. Ku palingkan mukaku kerana takut aku sndiri mengubah fikiran di saat ini. Aku kemudian mendukungnya dan tangannya melingkari leherku. Tanpa sedar, ku eratkan rangkulanku. Dapat ku rasakan badannya sangat ringan.

Hari ini genap sebulan. Di muka pintu aku menggenggam tangannya dan berkata “ Abang tidak sedar yang selama ini kita kurang keintiman”. Aku terus melangkah ke kereta dan terus memandu ke pejabat. Sesampainya di pejabat, aku terus ke bilik Tasya. Sebaik pintu terbuka, aku masuk dan aku beritahu dia “Maaf Tasya. Saya tidak akan bercerai dengan Rina. Sekarang saya sedar saya masih cintakan dia”.

Muka Tasya berubah merah. Tapi ku kata jua,“Maaf Tasya. Saya dan Rina tidak akan bercerai. Perkahwinan kami membosankan mungkin kerana saya tidak menghargai apa yang kami ada dan kongsi selama ini, bukan kerana kami tidak lagi menyintai satu sama lain”. Tasya menjerit sekuat hati dan aku terus melangkah keluar.

Aku kembali ke kereta dan niat hatiku mahu pulang ke rumah dan memohon maaf dari Rina, isteriku. Aku singgah di sebuah kedai bunga untuk membeli sejambak tulip merah kesukaan Rina. Aku capai sekeping kad dan ku tulis, “Abang akan dukung Rina setiap pagi hingga maut memisahkan kita”.

Setibanya di rumah, aku terus berlari ke bilik kami dan mendapati Rina terbaring tenang di atas katil. Ku belai wajahnya sambil memanggil namanya tapi tiada sahutan. Rina kaku. Hatiku berdetak keras.

Kini Rina pergi untuk selamanya. Perpisahan yang ku pinta ternyata ditunaikan. Sekian lama Rina berperang dengan KANSER RAHIM tetapi aku begitu sibuk dengan Tasya untuk menyedarinya. Rina tahu bahawa dia akan mati tidak lama lagi dan dia mahu menyelamatkan aku daripada reaksi negatif dari anak kami, sekiranya kami tetap bercerai. Rina mahu sekurang-kurangnya di mata anak kami, aku adalah suami yang penyayang.

***Perkara-perkara mudah dan ringkas yang anda lakukan bersama adalah yang sebenarnya penting dalam perkahwinan. Bukan banglo, kereta, harta, dan wang di bank. Semua itu hanya wujudkan persekitaran yang kondusif untuk kebahagiaan tetapi tidak dapat memberi kebahagiaan pada kita.

Jadi carilah masa untuk menjadi sahabat kepada isteri/suami anda dan lakukan perkara-perkara kecil untuk satu sama lain yang membina keintiman. Binalah kemanisan rumah tangga anda. Hargailah setiap pengorbanan pasangan anda***



TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Tuesday, 16 October 2012

ヅ My Shout Box ヅ

ヅ Kenapa shout box aku jadi gitu??? Yang ampa jadi gitu gak ke? Aku guna shoutbusuk.. Huhu., Ke blog aku je jadi??? Uwwwaaaa T_T..

TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Ngidam Kek ヅ

ヅ Nakkkk., teringin nak makan moist chocolate cake!!!! Sapa-sapa nak bagi or buatkan ke aku tak??? Hahaha., Nak yang fresh!!!
cerewek tol la anis ney!!! Its normal to me. Hahaha..

TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Monday, 15 October 2012

ヅ Di T.E.R.J.A.H bak M.E.L.O.D.I ヅ

ヅ Tadi aku dapat call dari member aku. Dia call nak tanya something ke aku. "Nak tanya ney, jawab betol-betol noh, dengar kata nak KAWEN next year". Alamakkk.. Call semata-mata nak tanya hal tu... Malu aku -.-' . Emm.. Aku pon kata la "Tau mana ney? Sapa yang gosip ney". "Ada la someone bagitahu". Alamak macam melodi pulak maen terjah-terjah ney. Errkk macam artis pulak ea. Memang aku nak kawen tapi tak tau bila. Kalau aku nak kawen aku akan jemput kawan-kawan aku yang jauh/dekat, jangan risau k :P .. Lagi pon gosip ney tak salah tapi terkejut. ALAMAK TAU MANA NEY... zzzzzz
Tak silap aku gosip macam ney dari dulu lagi. Dari aku dok study la. Yang tu gosip aku dah bertunang. Adoiii..
Kursus kawen pon tak lagi, merisik pon tak lagi, bertunang pon tak lagi so sabar ea, t aku umum.. Hahaha.. Yang penting benda baek itu haruslah diteruskan. Semoga dipermudahkan segala urusan. Aminnn.. Doakan untuk aku ye ^_^. 
*
*
*
*
*
GOOGLE
KENAPA DENGAN GOOGLE?? HAA..NANTI SENANG LA AMPA NAK CARI AKU KAT EN.GOOGLE NEY. HAHAHA. TAK LA AKU CUMA NAK TUNJUK JE YANG EN.GOOGLE NEY WAT PIC NEY, CANTIK :)
kan kan kan??? ヅ
*
*
*
*
SAMBUNGAN
nak tengok lagi??? g tekan sendiri pulak, tak larat dah., haha ヅ


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Sunday, 14 October 2012

ヅ Nasib Badan ヅ

ヅ Ermmmm., Bosan la pulak. Nak BW ke blog-blog pon susah. Nak tau kenapa? Tak laen tak bukan LINE la punya pasal, lembab lembut macam lintah bulan =_=" . Eeeuuuwww., LINTAH??? Meremang roma aku. Tu la sebabnya. Penat aku dok tunggu lama coverage kat sini macam apa lagi. Ada juga blogger-blogger yang ajak join segmen tapi AKU MINTAK MAAF YE sebab kebelakangan ney aku buzy tambah-tambah line "laju" sangat xD. Tak sempat nak join, huhu., sedih kan?? :-( .. Dah nasib badan.... Takat ney je la. Nanti aku jejak blog ampa noh. 
***Nak pesan sama la untuk blogger-blogger, bila tinggal jejak tu tinggal LINK ampa yang betol ye, senang aku nak jejak ampa semula :P .. Thanks semua sebab sudi follow blog yang bucuk ney ye :D ., Sayang ampa sume .. Muaaxxx :P .. Hahahaha., Tata., Salam ヅ
p/s: Tak sabar turn aku pulak.. InsyaALLAH.. cooming soon :) . pray for me k.


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Saturday, 13 October 2012

ヅ Lama ke?? ヅ

ヅ Hai blogger!!!.. Baru aku nak update., hehe.., Lama ke aku tak update?? Biasa la., buzy sket, tak banyak pon.. Hehe..
to "aieDy".. Ney anis dah update., :D .. Tak tau nak update pe..
Layan pic lepas balek keja lak deh :P
Layannnnn., Hahahahaha., kbye ヅ


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Wednesday, 10 October 2012

ヅ Bosan vs Boring ヅ

ヅ Hahhh???? Camne tu??? Hahaha... Aku dah tak betol :P
*
*
*
*



TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Monday, 8 October 2012

ヅ Tasik PINK vs Sungai HIJAU?? ヅ

ヅ Macam pelik je PINK dan HIJAU tu kan.. Dah jelas-jelas pink tu my febret color kan. Hahaha. Sini aku nak kongsi siket. Kat mana tu ha??? Ok.. Jom>>>>
Tasik Pink atau dikenali sebagai Tasik Retba terletak di utara semenanjung Bab Vert Senegal iaitu di utara timur Dakar. Ia dinamakan sedemikian kerana airnya yang berwarna merah jambu.Fenomena ini disebabkan oleh kombinasi sejenis bakteria iaitu Cyanobacteria yang terdapat di dalam air dengan kepekatan kristal garam yang tinggi.
Warna ini jelas kelihatan semasa musim kering. Tasik juga dikenali untuk kandungan garam yang tinggi, seperti Laut Mati, dan ini membolehkan orang ramai untuk terapung dengan mudah.

Camne??? Menarik tak??? hehe..
Sumber: laman kongsi
dan
******
Sungai ini terletak di Goldstream Park, Kanada. Menurut Kementerian Alam Sekitar tempatan, terdapat satu tindak balas kimia di dalam air yang dikenali sebagai "Fluorescein" menyebabkan air sungai tersebut kelihatan berwarna hijau, namun bahan kimia tersebut tidak mengandungi toksik dan tidak menjejaskan habitat semula jadi di kawasan sungai tersebut.
Macam-macam kan?? Nasib la sungai ney tak bahaya. Pada penggemar sungai,. Jom pakat-pakat mandi.. Hahahaha ヅ
Sumber: klik-aje







TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Masterchef ヅ

ヅ Baca tajuk atas tu :P ., Kenapa dengan Masterchef??? Haa., ney nak habaq mai ney. Mesti ada antara blogger semua yang minat Masterchef ney kan. Termasuk lah aku. Aku ney peminat setia. Tapiiiiiii... Haaa., Panjang tol tapi. Awat ntah musim kali ney tak best dan tak menarik minat aku langsung ea berbanding musim lepas.
Kenapa musim ke 2 ney aku tak minat??? Sebab, Kalau ampa semua perasan la kan. Tak dak teamwork, tak kreatif, dan yang paling aku tak suka sebab depa semua ney saling kutuk dan tak suka sesama sendiri, tak dak sokongan antara satu sama laen. Tol tak??? Tu yang aku perasan la.
 
Aku minat musim pertama sebab depa saling beri sokongan, kreatif, banyak idea dan juga ada teamwork. Depa lebih ceria berbanding yang musim ke 2. Aku harap musim kali ney lebih kreatif la.
Tengokkk., Dr.Ezani yang menang. Aku bangga sebab perempuan. Dia kreatif dan peserta-peserta yang laen pon kreatif berbanding yang ke 2.
Haaa.. Masterchef Selebriti Malaysia pon aku minat. Sangat minat sebab kreatif. Banyak idea.
Walaupun ada gaduh-gaduh mulut tapi depa tetap teamwork kan.. I like it :) .
Dato' Fazley juara. Lelaki pon lebih kreatif :)
Ok la.. Tak nak komen banyak, aku pon nak jadi masterchef gak la satu hari nanti walaupun kat rumah untuk suami. Insyaallah ヅ






TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Akhirnya Setelah Hilang ヅ

ヅ Dapat gak aku wujudkan FB aku sebab dah lama aku tak contact member-member aku. Aku rindu ampa semua tau.. Sekian lama aku menghilang... 
Nak add??? Add je la :P..
Si Kecik ヅ
Tapi banyak syarat aku letak.., So jangan maen-maen dengan aku.. Hahahaha ヅ

TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Jagalah ia Sebaek Mungkin ヅ




TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

Sunday, 7 October 2012

ヅ Wanita... Lelaki ヅ

✿Wanita bukanlah seperti barang yang boleh di“booking” atau di“cancel” sesuka hati, jika tahu tidak mampu maka usahlah gatal menjalin hubungan cinta atau memberi harapan yg dusta. Itu adalah sebuah dosa yang mencemarkan kesucian wanita.

✿Tindakan “Approach” seseorang gadis, halal dilakukan bila niat & azam sudah tekad untuk bernikah, bersedia dan MAMPU. Jika tidak, PENDAMkan sahaja HASRATMU dan TERIMALAH TAKDIRMU!


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Yes I am ヅ

ヅ Kenapa aku buat tajuk cam kat atas tu ea??? "Yea itu aku".. Memang la aku. Ok.. Aku buat entry ney sebab kat alam nyata dan alam maya ney ramai yang salah anggap pasal diri aku. Eh2.. Aku ada buat salah ke yang sampai buat ayat salah anggap ney?? Bukannnn... Meh sini nak cite siket. Kat alam nyata atau kat luar sana tu, ramai yang anggap aku ney "adik". Depa tengok luaran aku teros depa panggil aku "adik", yang panggil tu pon bukannya besaq mana pon, tak silap aku dak sekolah lagi. Hahaha. Tak pa la, pape pon aku terima. Terima kasih .. Hahaha.. Jadi awex muda katakan... :P . Dah tu bila aku keluar mana-mana mesti ada  je yang dok bunyi tikus. Haii, banyak sangat ke tikus dok kat tempat tu?? Hahaha.. Yang dok bunyi tu dak-dak muda, dak bawah umur kot, muda dari aku.. Ish-ish, berhenti lah noh. Aku ney dah boleh jadi bini orang dah tau.. Hahahaha.. !@#$%%^&*
Ok. Ney part alam maya lak. Camna tu ea? Dalam laman sosial sekarang ney la contoh dalam blog, facebook, twitter, skype bagai tu la. Ada juga yang tanya umur aku, bila aku habaq depa tak caya lak, kata aku tipu la apa la. Dahhh, watpe nak tipu oiii. Ada pulak yang tanya "kecik ke?". Hahaha. Ye aku memang la kecik, tak besar mana pon, sebab tu la aku letak "SIKECIKANIS". Tinggi aku ney tak la tinggi mana 153cm je., berat aku xxkg.. hahaha., Rahsia la. Sebab bila ampa tengok aku depan-depan ampa takkan percaya umur aku. Ada yang cakap 15 la 16 la.. Tak pe aku tak kisah. Semoga aku ney selalu muda :P.. hehehe.. Sebenarnya aku dilahirkan pada tahun 1990 umur aku 22tahun tahun ney tapi lom sampai lagi. Lagi 11hari genap la usia aku 22tahun iaitu pada tarikh 18/10/2012.  Amacam??? Aku boleh tipu la dangan usia aku ney ea., Hahahaha., tapi aku tak jahat mana pon, nakal sket je ada la. Hahaha.. Bayangkan dulu time aku lepas SPM tahun 2007. Aku dengan famly bercuti kat Tambun Lost World tu, nak tau??? Ayah aku ambik tiket kanak-kanak kat aku. Hahaha., ambik kau anis. Satu lagi time p kat taman rama-rama kat Pulau Pinang. Sekali lagi ayah aku ambik tiket kanak-kanak kat aku. Sampai adik lelaki aku perli., "dik baru habis pmr ye?". Cisss., kea aku lagi. Hahaha..
Ok.. Full-stop.
semua ney sekitar tahun 90-an.. Haha., xde la., sekitar tahun 2010 n 2011. Kecik tak??? hahaha
peace... ヅ

TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK