Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Sunday, 12 May 2013

ヅ Alhamdulillah ヅ

ヅ Semangat aku hilang bila purse aku hilang malam tu., macam-macam aku terfikir, pasal keja la., kadang-kadang tu dah fade up dan give up.. nasib ada family ., banyak benda yang aku nak kena fikir dan lalui sekarang., aku bukan lah budak-budak belasan tahun lagi., aku dah boleh dikategori boleh jadi bini orang dah.. urmm., cepatnya masa berlalu.. 
kalau boleh biar lah semua ney settle dulu baru fikir nak keja baru, kalau akak aku dapat keja kat sana aku nak ekot dia dok sana gak la., cari pengalaman or keja tetap or whatever la., ramai yang kata keja luaq or jauh ngan family ney susah., sebenaqnya atas diri kita masing-masing.. dok p la keja kat mana pon jauh ka dekat ka sama ja kalau nasib or keliling kita ney., memang banyak dugaan dan cabaran dalam hidup.. hidup mana la yang senang lenang, semua susah-susah dulu.. betoi tak???
haa., fikir pasal purse tu pulak.. pagi tadi sebelum p keja, aku p balai plis nak buat report. polis tu kata tak payah la buat nanti susah adik la lambat proses la.. better adik p KDN, JPJ dan BANK teros,. aku pulak tak banyak cakap, aku blah ja la.. p masuk keja .. masuk keja ney dengan tak dak semangan nak keja, muka serabut pucat, otak serabai.. arghh tak sukanya hari ney!!! kenapa aku jadi gitu?? mana tidaknya., tidoq pon dua jam ja., masuk keja pagi., kenapa aku tidoq lewat??? ntah la aku dok pikiaq apa pon tak taw,. macam-macam aku rasa., nages dan bagai ., aku hanya diam.. masuk keja buat keja macam biasa ngan rasa sakit semua ada., not in mood la .. then tengah hari ayah call., tanya ciri-ciri purse aku tu., aku abaq semua tu., ALHAMDULILLAH.., seorang hamba ALLAH hantaq purse kat rumah., hilang kat KUAH, jumpa kat MATA AYER., dalam purse ada IC, KAD ATM, LESEN, NAME CARD, BIL-BIL/RESIT, DUET RM6 (termasuk duet RM2 x 2 duet lama koleksi aku) itu pon dia ambik., awat yang syiling tak ambik pulak.., tak pa la, syukur dah dapat balek., aku HALAL kan duet tu., tapi pelik la., ada NAME CARD baru warna HITAM dalam purse aku pulak tu.., yang sapa, PENCURI or PEMULANG?? tanda tanya banyak kali.... aku HAPPY, BERSYUKUR., hanya ALLAH boleh balas jasa baek ABANG  yang pulangkan purse aku., i don't know who u are., btw thanks a lot abang.. jasa abang akan aku kenang dan hargai sampai bila-bila walaupon aku tak pernah jumpa/tengok abang..
hanya ney yang tinggal.. haa.., NAME CARD HITAM ney la muncul...
siapakah dan bagaimanakah????
ALHAMDULILLAH ヅ

TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK