Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Monday, 12 November 2012

ヅ Macam-macam Terjadi ヅ

ヅ HAii.., Lama tak aku tak update? ehehe.. Kali ney aku nak cita pasal kejadian pada tarikh 10/11/12... Aku off day, aku pergi turun Kuala Perlis sebab nak pergi kenduri kat Alor Star. Dapat kereta sewa macam-macam masalah lak.., so tak dak hal la. On the way nak pergi Padang Besar, lalu ekot highway Changloon. Ada accident kat situ, aku engat tak teruk. Tau pe yang aku nampak??? Lori balak dengan kereta, bila tengok dekat-dekat.., masyaAllah... Kereta dok bawah lori tu. Dah kena lenyek dah kereta tu separuh.Kereta pulak BMW. Pasal kereta tu tak dak hal, insurans ada tapi kalau nyawa pulak camna??? Emm., Tapi tak boleh buat apa dah. Meninggal sorang,. Al-Fatihah.. Sebab tu aku takut bila selisih dengan kenderaan yang besar..
Ok.. Itu story pertama., ney yang ke dua pulak. Sesat!!!! Alamak... Camna aku boleh sesat jalan kat Alor Star ney., padahal aku pernah lalu. Haha., Aku cuma nak pergi Mentaloon, Alor Merah je.. huhu.. Tapi Alhamdulillah sampai jugak akhirnya.. :) ..
Yang ke tiga pulak.. Time nak balek, nak pergi ke Kuala Perlis. Time tu memang la hujan lebat, lebat sangat-sangat ney., sampai aku pon takut ney., Nak kejar masa, takut tiket fery habis. Kalau habis alamatnya aku tak balek Langkawi la.. huhu..Ney pasal kereta sewa ney.. Bukak tingkap, tingkap longgar, rupa-rupanya tingkap tercabut, adoiii... Dah hujan lebat bukak la wiper.. Adoii., satu lagi hal.. Wiper lembab macam siput, dah tu teramat la slowwwwww wiper tu.. jemmm... Yang lawaknya time aku nak slowkan radio, baru aku nak pusingkan volume radio.. Belum sempat pusing, baru je letak jari..., praaakkkkk., Jatuh seketul.. Hahaha., radio jatuh seketulll., Adoiii pakcik., sepatutnya kereta tu tak payah buat sewa la., Kalau nak buat gak, bagi murah je kat kami.. Grrrr...
Yang ke empat.. Sampai jety.. Pergi cop tiket.. Yang tinggal hanya pukul 7malam. Padahal time tu baru pukul 5petang. Nuhhhh.. Orang masuk Langkawi ramai gilaaaaaa., Perrhhh... Orang keluar Langkawi pon ramai... SESAK GILER-GILERRRRR... Hadoiii., Tunggu la kat situ.. Then tido dalam fery... zzzzzzz..
Kena fery lembab...,
*sampai dah langkawi... say bubye* ヅ
with my adek.. *nur anis adriana* ヅ



TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK