Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Tuesday, 4 September 2012

ヅ Banyak Songeh vs Letih ヅ

ヅ Kali ney aku nak update sal tempat keja aku. Macam-macam jadi bila time buzy ney kan. Ada je yang tak kena. Ye la.., customer always right kan.., Kita buat betul salah dimata diorang pulak.. Ada pulak jenis yang suka ubah resepi. Dalam menu laen tapi nak jenis laen. Laen dari orang laen.
 Songeh 1: Tak nak bun burger tapi nak multi-grain bread la. Egg-on-toast pon nak multin-grain bread. Air nak bancuh sendiri, nak yang tu la yang ney la.. Uihhh, kalau ada ramai customer macam ney memang gila dibuatnya..., jemmmmmmmm semua staff situ.
Songeh 2: Ada gak yang tak puas hati, tapi kena tahan jugak la dengan leteran diorang. Pizza ok kata hangit, nak tukar la pe la. Baru order kata dekat sejam dah. Last-last bagi la yang tak berapa nak masak., Padan muka., nak sangat. 
Songeh 3: "Macam mana i nak makan pizza kalau tak dak Tabasco!!!". Siap marah pulak. Bukan apa pon, kami memang dah pack then tak termasuk dalam tu. Memang dia marah sangat sebab tengah lapar kot. Tak dak pon hang makan sampai licin gak eh. Hahaha..
Ermmmm.. ada jugak customer yang tak faham. Ada yang faham, kami respect la customer macam tu. Regular customer ada yang baek hati. Siap bagi duet raya lagi. Kami berterima kasih sangat-sangat. Dia faham keadaan buzy :) .. Letih tu memang la, tak nafikan lagi la. Masuk pagi balek malam. Sakit habis tubuh badan. Kaki ney dah lengoh sangat. Rasa macam nak tukar ambik badan baru. Hoho.. Makan pon tak tentu.
Bila la staff nak betul-betul cukup eh. Dah tak larat buat semua keja. Ambik angkat barang berat-berat. Majoriti staff situ wanita. Caya lahhhh .., Hidup wanita! ヅ
***tengah sakit tubuh ney :-/


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK