Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Monday, 8 October 2012

ヅ Tasik PINK vs Sungai HIJAU?? ヅ

ヅ Macam pelik je PINK dan HIJAU tu kan.. Dah jelas-jelas pink tu my febret color kan. Hahaha. Sini aku nak kongsi siket. Kat mana tu ha??? Ok.. Jom>>>>
Tasik Pink atau dikenali sebagai Tasik Retba terletak di utara semenanjung Bab Vert Senegal iaitu di utara timur Dakar. Ia dinamakan sedemikian kerana airnya yang berwarna merah jambu.Fenomena ini disebabkan oleh kombinasi sejenis bakteria iaitu Cyanobacteria yang terdapat di dalam air dengan kepekatan kristal garam yang tinggi.
Warna ini jelas kelihatan semasa musim kering. Tasik juga dikenali untuk kandungan garam yang tinggi, seperti Laut Mati, dan ini membolehkan orang ramai untuk terapung dengan mudah.

Camne??? Menarik tak??? hehe..
Sumber: laman kongsi
dan
******
Sungai ini terletak di Goldstream Park, Kanada. Menurut Kementerian Alam Sekitar tempatan, terdapat satu tindak balas kimia di dalam air yang dikenali sebagai "Fluorescein" menyebabkan air sungai tersebut kelihatan berwarna hijau, namun bahan kimia tersebut tidak mengandungi toksik dan tidak menjejaskan habitat semula jadi di kawasan sungai tersebut.
Macam-macam kan?? Nasib la sungai ney tak bahaya. Pada penggemar sungai,. Jom pakat-pakat mandi.. Hahahaha ヅ
Sumber: klik-aje







TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Masterchef ヅ

ヅ Baca tajuk atas tu :P ., Kenapa dengan Masterchef??? Haa., ney nak habaq mai ney. Mesti ada antara blogger semua yang minat Masterchef ney kan. Termasuk lah aku. Aku ney peminat setia. Tapiiiiiii... Haaa., Panjang tol tapi. Awat ntah musim kali ney tak best dan tak menarik minat aku langsung ea berbanding musim lepas.
Kenapa musim ke 2 ney aku tak minat??? Sebab, Kalau ampa semua perasan la kan. Tak dak teamwork, tak kreatif, dan yang paling aku tak suka sebab depa semua ney saling kutuk dan tak suka sesama sendiri, tak dak sokongan antara satu sama laen. Tol tak??? Tu yang aku perasan la.
 
Aku minat musim pertama sebab depa saling beri sokongan, kreatif, banyak idea dan juga ada teamwork. Depa lebih ceria berbanding yang musim ke 2. Aku harap musim kali ney lebih kreatif la.
Tengokkk., Dr.Ezani yang menang. Aku bangga sebab perempuan. Dia kreatif dan peserta-peserta yang laen pon kreatif berbanding yang ke 2.
Haaa.. Masterchef Selebriti Malaysia pon aku minat. Sangat minat sebab kreatif. Banyak idea.
Walaupun ada gaduh-gaduh mulut tapi depa tetap teamwork kan.. I like it :) .
Dato' Fazley juara. Lelaki pon lebih kreatif :)
Ok la.. Tak nak komen banyak, aku pon nak jadi masterchef gak la satu hari nanti walaupun kat rumah untuk suami. Insyaallah ヅ






TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Akhirnya Setelah Hilang ヅ

ヅ Dapat gak aku wujudkan FB aku sebab dah lama aku tak contact member-member aku. Aku rindu ampa semua tau.. Sekian lama aku menghilang... 
Nak add??? Add je la :P..
Si Kecik ヅ
Tapi banyak syarat aku letak.., So jangan maen-maen dengan aku.. Hahahaha ヅ

TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

ヅ Jagalah ia Sebaek Mungkin ヅ




TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK