Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Saturday, 6 October 2012

ヅ Pemergian Arwah Adik Yasmin ヅ

ヅ Kat cney aku nak kongsi siket cerita pasal arwah dik yasmin ney. Walaupun aku tak pernah kenal dia, tapi aku pernah pergi tempat dia excident. Memang menyayat hati. Arwah bersama-sama dengan kawan arwah. Semua meninggal di tempat kejadian. Ampa pernah terdengar or terbaca kisah ney? "Tiga sahabat maut". Cerita mereka keluar akhbar Harian Metro, Kosmo, Sinar. Ok aku nak cerita part aku.
***
Time aku balek keja, aku teros balek rumah. Aku tak perasan pulak yang excident ada kat depan tu. Bila dah sampai rumah kawan sekerja aku text, cakap ada excident kat depan taman langkawi. Aku bagitahu ayah, then ayah nak pergi, so aku nak ekot jugak. Bila aku sampai sana, aku cuma lihat motor hancur, enjin terpelanting dan aku nampak darah kat tempat kejadian. Emmm, tempat tu memang bahaya siket. Ye la dah turun bukit pastu trafic light. Kereta semua laju-laju. Apatah lagi malam. Mereka ney naek satu motor tiga orang, mereka nak u-turn tapi ALLAH lebih sayangkan mereka. Van hotel laju teros langgar mereka. semua arwah terpelanting jauh. Aku dapat bayang macam mana kejadia tu berlaku. Aku sedih tengok tempat tu. Ada cina tu sembang dengan ayah aku, dia kata ney sejarah. Tak pernah lagi ada excident mati sampai semua orang. Semua arwah muda-muda lagi. Arwah bernama Yasmin J Hunwick dan sahabat arwah yang turut meninggal ialah Nur Ainaa Afiqah dan Nur Hazwani. Kebetulan arwah dik hazwani ney anak sedara kak kat tempat keja aku. Apa-apa pun mari kita semua sedekah Al-Fatihah untuk arwah... Aminnn..
Nak maklumat lanjut like page TerritoryYasminJHunwick[FB]
dan pergi Blog Arwah Yasmin
atau pun nak pergi ke blog-blog laen yang menuliskan kisah-kisah arwah msmypalestine.blogspot.com dan initentangaku-initentangaku.blogspot.com..
Ok laa., aku kongsi setakat ney je... Semoga arwah ditempatkan dengan orang-orang yang beriman dan dicucuri rahmat... Al-Fatihah.... Aminnnn ... ヅ


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

8 comments:

  1. intresting :) moga roh yasmin tnnag di sana... amin... jmput singgh blog sy jga yer :)http://maithasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. yah entry yg sgt bagus. Al -Fatihah :')

    ReplyDelete
  3. al-fatihah utk arwah adinda Jasmin
    inyaAllah....syurga buatnya

    ReplyDelete
  4. penah dgr cite pasal ni , al-fatihah..

    ReplyDelete