Halwa Telinga

Status Terkini

Online tak menentu.. Harap maklum.. ^_^

Followers

Mai Tinggai Jejak Sini

Teman Blog

Saturday, 29 September 2012

ヅ Jantung Luruh ヅ

ヅ Haa,. macam mana tu jantung luruh??? Mesti la ampa semua penah lalui atau rasa kan... Bila ampa lalui mesti ampa rasa nak nanges je.. Aku pun rasa macam tu jugak.. Nak tau pe sebab??? Kejadian ney berlaku time aku otw balek dari keja, aku singgah stesyen minyak,. Mestila nak isi minyak kan.. Okkkk., Aku parking belakang keta akak tu.. Aku nampak ada sorang laki datang dekat keta aku, siap bawak tempat dok lap cermin tu, aku engat pekerja situ tapi napa dia pakai macam tu. Ahhhh... Aku abaikan je, tapi aku tak turun keta lagi, aku takut.. Dia dok lap cermin belakang,. Aku turun nak g bayar, aku cabut kunci tapi aku tak kunci [biasa-biasa aku tak pernah cabut kunci]. Akak tu tegur dan beringat-ingat, lalu aku kunci terus aku g bayar. Otw aku nak mai kat keta, laki tu dok lap-lap lagi. Dalam hati ney...[awat yang dia tak blah-blah lagi ney]. Aku buat bodo je, aku bukak tudung nak isi minyak tu. Mata laki tu dok tengok purse aku dah, last-last aku pusing p tempat depan keta aku, aku letak purse kat bawah tempat duduk then aku kunci keta semula aku p boh minyak. Dia dok tengok-tengok aku. Aku kata la... [tepiii, nak boh minyak, p lap kat keta orang laen]. Lalu dia kata kat aku [awat berlagak sangat, kalut nak p mana]. Yang aku ney dah macam orang tak betul lak.. Boh minyak dah tak masuk lubang.. Dah darah berderu abis ngan jantung nak lucut.. Sapa tak takut kalau jadi macam tu kan. Boh minyak tak lepas-lepas asyik tersangkut-sangkut je sebab dia dekat sangat dengan aku. Tup-tup kak keja kat stesyen minyak tu mai arah aku. Dia kata [ang p main jauh-jauh, dok kacau orang buat pe]. Laki tu jawab [satgi la]. Aku macam nak nanges dah.. Bukan pe, aku cuma bayang dia pegang pisau.. Tak pasal-pasal dia tikam aku ke apa. Laki tu tak blah-blah lagi. Jantung aku tak payah kata la, laju gila.. Hahahaha... Takut la wehhh... Bila laki tu blah aku tanya kak tu,. [awat dia tu?]. [Dia tu nak duet la tu, dok isap gam]. [Owhhh.. Tu motor dia ke?]. Sebab dia p jalan kot area motor sapa ntah. [Bukan la, dia dok main area-area ney]. Dah siap pon boh minyak. Aku terus masuk keta. Dalam hati "Ya Allah..., terima kasih tak jadi apa-apa kat aku". Aku blah terus balek rumah... Dok bawak keta tu dah tak keruan dah.... Fobia sampai sekarang.. huhu..

***moral kat cney.., kena kunci keta bila turun dari keta dan purse tu kena bawak elok-elok ...
TQ ヅ


TERIMA KASIH MEMBACA ENTRY SI KECIK

10 comments:

  1. Syukur la xda pape berlaku kat Cik Anis..Skrng ni kat mana2 pun kena selalu berhati-hati..mcm2 boleh berlaku..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye., syukur alhamdulillah :)
      aa., skrg kt mna2 pon dh bhya..

      Delete
  2. kena hati2 pasni =)

    follow awak dari segmen nabila medan =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/09/segmen-tangkap-follower-sebanyak-mungkin.html

    ReplyDelete
  3. seram baca. kalo nana cenggitu mesti dah nanges. dtg nak ajak join segmen review blog jom :) http://ernaziana.blogspot.com/2012/09/segmen-review-blog-by-superkitty.html

    join kalo sudi :)

    ReplyDelete
  4. kita perempuan sangatlah senang kena pape kat dunia ni. perlu hati2 1000x dari lelaki. nasib baik xde pape :)

    ReplyDelete